Webmail Webmail Linkuri utile :: Contact Contact
Home :: S.G. Sakura :: Cluburi :: Parteneri :: Proiecte :: Galeria foto :: Publicatii :: Shop :: Anunturi
:: Dep. de Ju Jitsu
:: A.S.A.M. SAKURA
:: Dep. AUTOAPARARE
:: Ghidul incepatorului
:: Eticheta in Dojo
:: Codul Bushido
Consiliul Judetean Mures

Consiliul Local MuresA.S.A.M. SAKURA

ASAM SAKURA. În denumire completă Asociaţia Sportivă de Arte Marţiale Sakura – Reghin, judeţul Mureş, constituită conform prevederilor legale a Legii nr. 21/1924 privind asociaţiile şi fundaţiile, având la început cu un număr de 21 sportivi, pe lângă cei 21 de membrii fondatori.

În prima etapă de organizare, efortul de constituire a asociaţiei a fost imens, un rol important în organizarea acestei asociaţii a avut-o şi domnul Herţa Ioan fostul director al IUPS – Reghin, ulterior SC IRUM SA, prin susţinerea financiară a activităţii sportive (sponsorizare).

În cadrul municipiului Reghin, putem să spunem că am fost pioneri pe acest segment, la data respectivă neexistând o mişcare consecventă de arte marţiale până la acea dată. Relativ în paralel au fost organizate două cluburi de arte marţiale în municipiul Reghin, ASAM Sakura în stilul ju jitsu (sensei Adrian Belean) şi Master Karate – Do în stilul karate shotokan (sensei Ioan Boga).

În cadrul asociaţiei ASAM Sakura, putem afirma că au putut să se pregătească un număr de peste 350 de sportivi (din evidenţele clubului) dintre care au cunoscut gloria sportivă peste 86 de sportivi, obţinând dea lungul anilor diferite locuri pe podium (sportivi aflaţi în diferite generaţii de pregătire) la campionate naţionale, regionale şi cupe.

În aceeaşi măsură, asociaţia a fost organizatorul a mai multe ediţii de cupă naţională (Cupa Sakura – Jacontex), a participat ca invitat la diferite festivaluri de arte marţiale în locaţii din toată ţara, a fost organizatorul unui seminar internaţional la Reghin (1997) şi a participat la diferite seminarii internaţionale atât în ţară cât şi peste hotare.

Asociaţia a dezvoltat diferite activităţi parteneriale participând în mod activ în cadrul diferitelor activităţi culturale organizate de instituţiile de cultură din judeţul Mureş şi a organizat cursuri de pregătire pentru structurile din Jandarmeria judeţului Mureş, Poliţia municipiului Reghin, Corpului Gardienilor Publici – Reghin, Poliţia Comunitară Reghin, funcţionari publici din administraţia locală, firme specializate de pază şi protecţie şi nu în ultimul rând sectorului civil prin organizarea de cursuri de apărare urbană (sistemul city defense).

Totodată, în dezvoltarea activităţii sportive, asociaţia a avut sprijinul autorităţilor publice locale (Consiliul local Reghin, Primăria municipiului Reghin) şi a diferitelor societăţi comerciale din municipiul Reghin. Pe parcursul întregii activităţi, asociaţia a înmânat un număr de 85 de diplome de onoare personalităţilor din lumea sportului, administraţie, oameni de afaceri, etc. care şi-au adus aportul în dezvoltarea activităţii sportive.

În cei 18 de ani de activitate pot fi prezentate multe dintre acţiunile şi activităţile la care asociaţia a fost organizator, asociat sau a fost invitat, activităţi în care mărturiile video şi foto pot să aducă întregirea unei imagini concrete şi evident o încununare a efortului şi a sacrificiilor sportivilor şi nu numai a acestora.

În contextul unei analize, cei 86 de sportivi care au cunoscut gloria sportivă sub culorile clubului, pot fi mândrii de performanţele lor sportive, chiar dacă în prezent fiecare dintre aceştia s-au desprins de partea activă a sportului, rămânând în conştiinţa noastră, a celor care i-au iniţiat, coordonat şi antrenat.

Cea mai mare bucurie a antrenorului este atunci când elevii – sportivi pot să-ţi aducă indirect mulţumirea, împlinirea şi gloria sportivă,……

Dintre cei pe care am reuşit să-i aduc pe calea cunoaşterii şi împlinirii în artele marţiale pot să-i menţionez în primul rând pe cei care au ajuns centuri negre, instructori de ju jitsu ….. astfel ne putem mândri cu Filpişan Gheorghe, Chiorean Claudiu, Giurgiu Alexandru, Mircea Ovidiu, Danciu Adrian, Primera Radu, Gyori Tiberiu, Moldovan Gabriel, Morariu Mircea.

Dintre sportivii care au avut o evoluţie foarte bună putem să menţionăm pe Oana Logigan, Achihăei Nicuşor, Hărşan Călin, şi mulţi alţii ….

………activitatea acestor sportivi a fost deosebită, activitatea celor ……..86 de sportivi (vorbim aici despre sportivii care au oferit rezultate şi care în timp au fost legitimaţi prin Federaţia Romana de Arte Martiale) a fost deosebită şi doresc şi cu această ocazie să le mulţumesc din nou pentru efortul făcut, pentru tot ce au făcut pentru sportul reghinean, pentru sportul mureşean, pentru părinţi lor, pentru club…

Consemnare în martie 2009

Sensei
Adrian D. Belean

  Powered by: MEDIAEXPERT