Webmail Webmail Linkuri utile :: Contact Contact
Home :: S.G. Sakura :: Cluburi :: Parteneri :: Proiecte :: Galeria foto :: Publicatii :: Shop :: Anunturi
:: Proiecte
   - Forum 1/2008
   - Forum 2/2009
Consiliul Judetean Mures

Consiliul Local MuresPROIECTE S.G.SAKURA


FORUMUL REGIONAL DE JU JITSU – TRANSILVANIA 2008
Editia a-I-a /11-13.12.2008 – Tg. MuresForumul Regional de Ju jitsu – Transilvania 2008 s-a nascut din ideea unui dialog partenerial prin care fiecare dintre participanti sa poata invata din experienta celorlalti.

Organizarea Forumului a implicat in primul rand vointa de dialog pentru dezvoltarea artelor martiale si nu in ultimul rand dorinta de a deslusii si impartasii din experienta fiecarui club, partener de dialog.

Prima editie a Forumului a fost organizata de clubul nostru (Sport Grup Sakura) impreuna cu sesiunea de examinari “Junigatsu 2008”, sesiune de examinari devenita traditionala (in fiecare decembrie a anului in curs, fiind deja la cea de a treia editie), din noua istorie a clubului nostru si probabil prima forma de colaborare de acest gen la nivel national care implica un program de pregatire comun si o programa de examinari comuna adoptata de doua entitati sportive distincte aflate in acelasi judet (in judetul Mures isi desfasoara activitatea pe cadrul general al aceleasi programe de studiu si examinari, cluburile din Reghin si Tg. Mures, examinarile fiind organizate in Tg. Mures).

Dintre invitatii la dialog, au subscris shihan Doru Galan, sensei Oltean Petru, sensei Gyori Tiberiu si sensei Adrian Belean (organizator) ca si conducatori de club, la care s-au mai adaugat si sensei Paul Frasina, sensei Adriana Mihai, sensei Chiorean Claudiu, sensei Morariu Mircea, sempai Primera Radu Antonio si invitatul din alt stil decat ju jitsu, Florin Trisca (aikido).

Obiectivul primei editii a Forumului a fost deschiderea unui canal de dialog partenerial despre artele martiale si despre ju jitsu.

Concluziile acestui Forum au fost axate pe necesitatea de a avea o perspectiva pe perioada scurta si medie de dezvoltare a artelor martiale, a ju jitsu-ului, de a valorifica potentialul sportiv a tinerilor practicanti si de a dezvolta un sistem capacitat de selectie in randul elevilor din cadrul scolilor primare si gimnaziale.

Deschiderea partenerilor de dialog a fost si spre necesitatea cooperarii interstiluri si valorificarea potentialului tehnic a acestora (a celorlalte stiluri de arte martiale) in dezvoltarea si cunoasterea aprofundata a artelor martiale.

Elaborarea de strategii comune si stabilirea unor intalniri periodice dupa un calendar comun.

Concluziile organizatorului

Aceasta prima editie a Forumului a adus in prim plan posibilitatea initierii unui canal de dialog pentru o viitoare colaborare parteneriala a cluburilor, intr-un statut de egalitate, in care fiecare experienta sau/si idee este analizata in particular si care poate aduce un plus de valoare intr-o dezvoltare ulterioara a entitatilor sportive.
In opinia noastra (a organizatorilor) partenerii au avut posibilitatea de a gasii in aceasta initiativa liantul necesar dincolo de orgoliile aflate in sferele de interes.
Costurile organizarii acestui Forum au fost nesemnificative, ridicol de nesemnificative, dar dincolo de aceste costuri, valoarea acestuia a fost data de ideea de colaborare.
  Powered by: MEDIAEXPERT