Webmail Webmail Linkuri utile :: Contact Contact
Home :: S.G. Sakura :: Cluburi :: Parteneri :: Proiecte :: Galeria foto :: Publicatii :: Shop :: Anunturi
:: Proiecte
   - Forum 1/2008
   - Forum 2/2009
Consiliul Judetean Mures

Consiliul Local MuresPROIECTE S.G.SAKURA


FORUMUL REGIONAL DE JU JITSU – TRANSILVANIA 2009
Editia a-II-a /06-08.02.2009- Sibiu/CisnadioaraForumul Regional de Ju jitsu – Transilvania 2009, editia a –II-a a adus un plus de organizare prin gasirea unei locatii care sa intruneasca toate conditiile necesare desfasurarii unei activitati specifice, aceasta editie fiind intr-o organizare dubla si anume Sport Grup Sakura si Budoseishin.

Multumim si pe aceasta cale doamnei Mariane Banciu (administratorul Casei de odihna ELIHEIM) si intregului personal administrativ pentru profesionalismul dovedit, pentru rabdarea si bunavointa acordata.

Din experienta primei editii a Forumului necesitatea elaborarii unei strategii de discutie a adus un plus de valoare in organizare si derulare astfel Programul Forumului a vizat mai multe directii:

- Regulamentul competitional IJJF;
- modalitatile prin care structurile de drept privat (cluburile sportive) pot accesa fonduri nerambursabile din
  bugetul autoritatilor publice locale sau a diferitor agentii sau institutii; au fost prezentate in detaliu etapele
  proiectului, exemplificandu-se fiecare etapa, posibilitatile de accesare, contextul legislativ, continutul in
  detaliu a proiectului, modalitatile de accesare, constituirea bugetului, etc., toate explicate de un expert
  financiar;
- colaborarea cluburilor sportive cu autoritatile publice locale si cu diferite agentii sau institutii aflate in
  subordinea ministerelor sau/si a autoritatilor locale;
- forumul tehnic in colaborare cu sensei Horatiu-Adrian Neagoie, Branch Chief Romania, International Karate
  Organization Kyokushinkaikan, IKO SOsai
,
- importanta dezvoltarii parteneriatelor regionale interstiluri in artele martiale;
- elaborarea de strategii cu privire la reformarea sistemului de studiu, a antrenamentelor si a sesiunilor de
  examinari;
- demararea Campaniei 2%, mijloc de subzistenta financiara;
- discutarea activitatilor administrative a cluburilor;
- stabilirea cadrului de lucru pentru elaborarea unui calendar comun de activitati, program de studiu complex
  si a unei programe de examinari, regulamente, etc.;
- finalizarea cadrului general privind acordul de colaborare „PARTENER”.

Organizarea Forumului a implicat in primul rand dorinta de dezvoltare individuala ca entitate sportiva, unul dintre castigurile esentiale ale celei de a doua editii a acestei manifestari a fost deschiderea spre identificarea posibilitatii de finantare a structurilor sportive (a diferitelor activitati din calendarul competitional) din fonduri nerambursabile, provenite din bugetele autoritatilor publice locale. Seminarul privind fondurile nerambursabile a trezit un real interes, fiind prezenti un numar de peste 40 de auditori, presedinti de structuri sportive din diferite stiluri de arte martiale, coordonatori, antrenori, instructori, arbitri, sportivi.

In proportie de 90% dintre obiectivele prevazute in calendarul Forumului au fost indeplinite, urmand a se finaliza spre consultare si semnare a “Acordului General de Colaborare - PARTENER, in cadrul general stabilit.

In opinia noastra, Forumul a avut un real succes, angrenand un numar de 13 cluburi din tot atatea localitati , opiniile acestora fiind consemnate pentru urmatoarea manifestare de acest gen pe care dorim sa o organizam tot in anul 2009 (in trimestrul III sau IV).


Concluziile organizatorului

Aceasta editie a Forumului a adus in prim plan posibilitatea dezvoltarii canalului de dialog intre partenerii acestui forum pentru o viitoare colaborare a cluburilor dincolo de stilurile practicate sau organizatiile din care fac parte, intr-un statut de egalitate, in care fiecare experienta si idee este expusa si analizata.

Unul dintre castigurile reale ale acestei intalniri a fost gasirea unui numitor comun intre persoane care “….gandesc in aceeasi directie…” si care au avut deschiderea de a colabora dincolo de ambitii si orgolii personale.

Dincolo de partea tehnica, administrativa si nu in ultimul rand spirituala a fost locatia deosebita, gasirea acesteia la costuri mai mult decat convenabile cu priveliste deosebita, o ambianta prieteneasca si o bucatarie exceptionala.

Din start, conceptul de organizare a fost transparent, fiecare conducator de club sportiv achitand cheltuielile de cazare si pensiune direct si fara intermediari.

Cheltuielile aferente organizarii acestui forum au fost suportate individual de clubul nostru, demonstrand astfel posibilitatea si deschiderea spre un nou tip de colaborare, dincolo de conceptul... profit.


:: Fisa Forumului Regional de Ju-Jitsu - Transilvania 2009.pdf
  Powered by: MEDIAEXPERT